Weboldal címe
Weboldal alcíme
Aktuális programjaink
Fejléc alcím szövege

Szeptemberben induló foglalkozások 

Mesevarázs-meseterápia

Meséket feldolgozó művészeti foglalkozások.

„AZ ÉN MESÉM”

Ahogy mondani szokták, a mese a gyermek első erkölcstan órája. Megtanítja a jó és a rossz közti különbségre, vágyat érezve, az elesett, a legkisebb megjutalmazására.

„Az én mesém” célja, hogy a gyermekek a foglalkozások alatt különböző erkölcsi értékek és magatartásformák tisztázása mellett fantáziájukat, kreativitásukat és rajztudásukat felhasználva eljussanak az alkotás örömteli érzésének a megtapasztalására, hogy a legvégén elmondhassák:„EZT ÉN ALKOTTAM! ”

Az alkotás felszabadító, örömteli élményének megtapasztalása terápiaként hat a gyermekekre, feloldja belső szorongásaikat és félelmeiket, gazdagítva személyiségük fejlődését.

A foglakozásokon szerep – és bábjátékok, rajzolás, festés, ábrázolás, gyurmázás és más, fantázián, képzeleten alapuló tevékenységeket alkalmazunk.

Nem a rajzkészség, a kézügyesség a fontos, hanem az, hogy bátrak legyenek megnyílni az alkotásban, ahol a belső világukat, gondolatukat és érzelmeiket használják fel. 

Kiknek javasoljuk a személyiségfejlesztő meseterápia foglalkozást:

  • Akik 6-12 év közé esnek
  • Akik szeretnek rajzolni és új dolgokat megismerni
  • Akik szeretnek közösségben alkotni
  • Akik szeretnének új közösséget megismerni és részévé válni
  • Akik a közös alkotás közösségformáló erejét szívesen megtapasztalnák


Időpont

Hétfőnként, 17:00-18:00 óra között tartandó meséléssel illetve varázsjátékkal indító műhelymunka során a gyermekek megtapasztalhatják az alkotás felszabadító örömét.

Helyszín:

Budapesti Kolping Általános Iskola Gimnázium és Sportgimnázium

1136 Budapest, Huba utca 6.

Részletekért érdeklődjön elérhetőségeinken!


Rajz-festés tanfolyam középiskolásoknak, fiataloknak, felnőtteknek. Csütörtökönként 17:00-18:30 tartandó foglalkozása mindenkit szeretettel várunk.


Rajz-festő rajzkurzus felnőtteknek (akvarell)


Elsősorban az alkotás örömteli élményét megízlelni a cél, mely a létrehozott műveken áttükröződik, fokozva az önértékelést. A résztvevők vizuális gondolkodásmódjának, látás-nyelvének, vizuális intelligenciájának a fejlesztése különböző kreatív feladatok során valósul meg.